ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 9, Şırnak'ın İdil ilçesinde ise bir bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgiye yer verildi.

Buna göre, Sur'da 9 bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirilirken, operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 257'ye ulaştı. İlçede, 11 el yapımı patlayıcı imha edildi, operasyonlarda imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı 313'e çıktı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden operasyonda ise bir bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 66 olarak belirlendi.

Operasyonda 48 el yapımı patlayıcı imha edilirken, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 313 oldu. Ayrıca, 4 AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 117 AK-47 piyade tüfeği fişeği, 2 el bombası ve bir kamera ele geçirildi.

Sınırda 6 DAEŞ terör örgütü mensubu yakalandı

Erzurum'da bir evde yapılan aramada, bir AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 2 şarjör, 94 mühimmat ile 6 av tüfeği ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Tunceli'de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen bir kişi ile Afyonkarahisar'da "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan bir şüpheli yakalandı.

DAEŞ terör örgütü mensubu oldukları değerlendirilen ve Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yabancı uyruklu bir kişi Gaziantep'te, Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 5 kişi ise yanlarında 10 çocukla birlikte Kilis'te gözaltına alındı.