ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın İdil ilçelerinde 8 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, bu ilçelerdeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 313'e ulaştığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Sur'da 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 248'e çıktı. 17'si çocuk 32 kişi, güvenlik güçlerine teslim oldu. İlçede 15 el yapımı patlayıcı imha edildi, operasyonlarda imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı 302'ye ulaştı.

İdil'de de 4 terörist etkisiz hale getirildi, ilçedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 65'e yükseldi. İlçede 35 el yapımı patlayıcı imha edildi, operasyonlarda imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı 290'a çıktı.

Ayrıca, 5 kalaşnikof, 19 şarjör ve bin 30 fişek, bir roketatar, 17 el bombası, bir tabanca, 19 roketatar mühimmatı, 50 biksi makineli tüfek fişeği, iki hücum yeleği, bir el telsizi ile çok miktarda muhtelif gıda malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir, Siverek ile Tunceli'nin Hozat ilçelerinde birer olmak üzere 3 terörist yakalandı.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 3 şüpheliye ait 4 evde yapılan aramada bir ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda elektronik malzeme ele geçirildi, 2 zanlı gözaltına alındı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen şüphelilere ait 3 evde yapılan aramada örgütsel doküman ve elektronik malzemeler bulundu, 4 zanlı yakalandı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde de önleyici kolluk devriyesi sırasında toprağa gömülü haldeki 2 bidonda terör örgütü mensuplarına ait muhtelif cins ve miktarda malzeme, 25 kilogram un, 40 kilogram fasulye, 13 kilogram tuz, 7 litre ayçiçek yağı, 3 kilogram makarna, 2 kilogram çikolata, 17 kilogram pirinç, bir kürek, bir çift ayakkabı ve 5 kilogram çivi bulundu.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde de yasa dışı yollardan Suriye'ye geçmeye çalışan, terör örgütü DAEŞ mensubu oldukları tahmin edilen 2 yabancı uyruklu gözaltına alındı.