DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'nin 4 sokağındaki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Kamu düzeninin sağlanması, PKK'lı teröristlerin kurdukları barikatların kaldırılması, kazdıkları çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası amacıyla düzenlenen operasyonda vatandaşların can ve mal güvenliğini teminat altına almak için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı, 08.00 itibarıyla bazı yerlerde sona erdi.

Sur Kaymakamlığının kamu düzeni ve güvenliği sağlanan Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklar için sokağa çıkma yasağını kaldırmasının ardından evlerine dönen çok sayıda aile, polis kontrol noktasında üst aramasından geçirildi.

Aileler teröristlere tepki gösterdi

Üç ayı aşkın süreden sonra evlerine kavuşan vatandaşların heyecanlı olduğu gözlenirken, bazı kadınlar, yaşadıkları sevinç dolayısıyla gözyaşlarına hakim olamadı.

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle aylardır büyük mağduriyet yaşayan aileler, teröristlere tepki gösterdi.

Bu arada, Gazi Caddesi'ndeki bazı güvenlik noktaları kaldırılırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri de caddede temizlik yaptı.