ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu bir askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, dün Sur'da süren operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin silahlı saldırısı sonucu biri ağır olmak üzere 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Yaralanan askerlerin derhal hastaneye sevk edildiği, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralanan askerin kurtarılamayarak saat 23.45'te şehit olduğu kaydedildi.

Gün içerisinde çıkan çatışmalarda, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin ise silahıyla birlikte ölü ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Aynur Ekiz