KAYSERİ (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Musa Yüce'nin (32) Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki baba evinde hüzün var.

Evli ve iki çocuk babası Yüce'nin şehadet haberi, yetkililerce Bünyan ilçesine bağlı Büyük Tuzhisar Mahallesi'nde yaşayan anne Şerife ve baba Halis Yüce'ye ulaştırıldı. Acı haber üzerine şehidin baba evine ve mahalle girişine Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Yüce'nin şehit olduğu haberini alan yakınları, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Mahalle sakinleri ve yakınları, taziye çadırına gelerek aile yakınlarına başsağlığı dilediğinde bulundu.

Şehidin eşi ve çocuklarının Hakkari'de olduğu öğrenildi.

Şehidin çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Mehmet Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüce'nin Hakkari'de görev yaptığını ve yaklaşık 8 ay önce Diyarbakır'a görevlendirildiğini söyledi.

Yüce'nin İngilizce öğretmeni olmak için çok çaba gösterdiğini vurgulayan Koçer, "Öğretmen olabilmek için 4 sefer KPSS'ye girdi. Daha sonra özel hareket polisi olmaya karar verdi. Çok iyi bir insandı. Allah geride kalanlarına yardım etsin. Kimseye böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu.

Şehidin amcasının yeğeni Salih Karpuz da vatan ve bayrak için ölmeye hazır olduklarına dikkati çekerek, "Bayrağımız için öleceğiz. Gerekirse hepimiz gidelim. Bizim bayrağımız, vatanımız, toprağımız, canımız, onurumuz, şerefimizdir. Hepimiz ölmeye hazırız. Vatan hainleri ve kanı bozuklar da ölmek için sırasını beklesin" ifadesini kullandı.