KONYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Türkiye ve sınırdaki kamplarda kalan Suriyeli sığınmacıların kışın gelmesiyle gıda, mama, battaniye ve soba gibi ihtiyaçları olduğunu belirterek, bu kişiler için başlattıkları kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Uysal, vakfın Konya şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki iç savaşta yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, yüz binlercesinin de "esrarengiz" şekilde kaybolduğunu anımsattı. 

Çatışma ve bombalamalar sonucu milyonlarca insanın ülkesini terk ederek mülteci durumuna düştüğünü dile getiren Uysal, İHH'nın Suriye'de etkin yardım faaliyetlerinde bulunduğunu, yardımların Türk halkının desteği ile Kilis ve Reyhanlı'daki koordinasyon merkezi aracılığıyla sürdüğünü anlattı. 

-"Kış gelmeden siz gelin"

Uysal, kışın gelmesiyle evsiz kalan ve çadırda yaşayan Suriyelilere yönelik yeni bir kampanya başlattıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Suriyeli mülteciler soğuk havalarda donma tehlikesiyle karşı karşıya. Yüz binlerce kişinin sığındığı mülteci kamplarında gıda sıkıntısı baş gösterdi. Göç yollarında onlarcası hayatını kaybediyor. Bebekler için mama, çadırda kalanlar için battaniye ve soba, ekmek fırınları için de un ihtiyacı var. Konya'da İHH olarak 'Kış Gelmeden Siz Gelin' ve 'Suriye için Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyalarını başlattık. Hayırseverlerimiz bir çuval un için 55 lira, bir battaniye için de 20 lira bağışta bulunarak kardeşlerimize yardımda bulunabilir."