KONYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "İnsanlarımıza çağrıda bulunuyoruz, mağdurlara ve mazlumlara yardıma koşmaya davet ediyoruz. Suriye'ye yönelik yardım depolarımız boşaldı, bunun tekrar takviye edilmesi için halkımıza çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşın şiddetinin dinmediğini söyledi.

Savaşın yıkım ve acılarının büyüyerek devam ettiğini dile getiren Uysal, "Suriye'de genç, ihtiyar, kadın ve çocuklar mağdur ediliyor. Neredeyse her gün toplu katliam ve toplu ölüm haberleri alıyoruz. Pazar yerleri, camiler bombalanıyor. Tablo o kadar ağır. Ölüm ve açlık var, insanlar çaresiz, Türkiye'den gelecek yardımları bekliyor" diye konuştu.

Uysal, savaşın en büyük mağdurunun bölgedeki çocuklar olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Çocuklara, ölen Müslümanların cennete gideceği söylendiğinde, 'orada ekmek var mı' diye soruyorlar. Çocuklar aç kaldı. Bir çocuk son nefesini verirken yanındakilere, 'burada yapılanları Allah'a şikayet edeceğim' diyor. Halkımıza bunu hatırlatıyoruz. Suriye'de zalim rejimin katliamları sürerken, sınırımıza yönelik göç dalgaları yaşanırken kenara çekilmek vicdan sahibi hiçbir insanın yapacağı bir davranış değildir. İnsanlarımızın buradaki drama kayıtsız kalmaması gerekir."

- 31 Mayıs'a kadar 20 tır insani yardım

İdlib'in muhaliflerin kontrolüne geçmesiyle rejim güçlerinin saldırılarını bu kentte artırdığını anlatan Uysal, şunları kaydetti:

"İnsanlarımıza çağrıda bulunuyoruz, mağdurlara ve mazlumlara yardıma koşmaya davet ediyoruz. Suriye'ye yönelik yardım depolarımız boşaldı, bunun tekrar takviye edilmesi için halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Açlıktan uyuyamayan bebeklerin, çocukların olduğu yerde nasıl rahat uyku uyuyabiliriz? Nasıl bunları görmezden gelebiliriz? Halkımızın acil olarak yeniden yardıma koşmalarını bekliyoruz. Yeni bir kampanya başlatıyoruz. Mavi Marmara'nın yıl dönümüne kadar 20 tır yardım malzemesini Suriye'ye göndermeyi hedefliyoruz. Yapılacak yardımın miktarı hiç önemli değil. Kardeşlerimizin elinden tutabilmek için her türlü yardıma ihtiyacımız var."