BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de çatışmaların durdurulması ve tüm noktalara yardım ulaştırılması kararına uyulması durumunda, Suriye müzakerelerine 7 Mart'ta devam edileceğini açıkladı.

De Mistura, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye konulu toplantıya video-konferans yöntemiyle katılarak çatışmaların durdurulması anlaşmasının yürütülmesi ve siyasi müzakerelerin devamı konusunda açıklamalarda bulundu.

Suriye'de çatışmaların durması anlaşmasının bu gece itibariyle uygulanacağını anımsatan de Mistura, "Suriye'de çatışmaların durdurulması kararına genel olarak bağlı kalınır ve insani yardım konvoylarına kesintisiz geçiş imkanı sağlanırsa, siyasi müzakereleri 7 Mart'ta tekrar başlatmayı planlıyorum" dedi.

Müzakerelere daha önce katılan aynı gruplarla devam edileceğini belirten de Mistura, müzakere başlıklarının da önceki toplantıyla aynı olduğunu, Cenevre Bildirisi doğrultusunda sorunu siyasi geçiş süreciyle çözmeyi planladıklarını bildirdi.