ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Çankırı Koordinatörlüğünün öncülüğünde temin edilen 50 ton unun bulunduğu tırlar, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaptığı açıklamada, Suriyeli ihtiyaç sahipleri için 50 ton unun iki tırla bölgeye gönderileceğini bildirdi.

İHH'nın buna benzer yardımlar konusunda önemli girişimleri olduğunu ifade eden Dinç, "İslami ve insani  bir vazifemiz olarak bu görevi yerine getirmemizde bize imkan veren İHH gönüllüsü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Medeniyet çizgimizde insana yaklaşımımız her zaman merhamet odaklı olmuştur. Bugün merhamet odaklı bu yaklaşımın göstergesi olarak yardımlarımızı gönderiyoruz" diye konuştu.

Bölgedeki Türkmenleri de unutmadıklarını vurgulayan Dinç, "Bugün zulüm altında inleyen Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizi de unutmadık. Belediye olarak bugün onlar için de yardım kampanyası başlattık" dedi. 

Dünyanın bu coğrafya üzerindeki emellerini görerek bir duruş sergilenmesi gerektiğini dile getiren Dinç, "Onlar tuzak kuruyorlar, onlar zulüm  yapıyorlar. Biz çizgimizden sapmayalım. Zafer inananlarındır ve yakındır" şeklinde konuştu.

Okunan duanın ardından un yüklü tırlar yola çıktı.