BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Suriye'de kuşatma altındaki kentlerde özellikle çocukların temel ihtiyaç maddelerine ulaşamadığı bildirildi.

Çocuk haklarıyla ilgili uluslararası çalışmalar yürüten "Save the Children" (Çocukları Koruyun) adlı kuruluşun yayımladığı rapora göre, abluka altındaki kentlerde yaşayan 250 bin çocuk gıda ve ilaç gibi hayati maddelere ya kısıtlı ulaşabiliyor ya da hiç ulaşamıyor.

Kuruluşun Suriye'den sorumlu Müdürü Sonia Khush, "Kuşatma Altında Çocukluk" başlıklı raporla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Suriye'deki çocuklar, geleceğe dair hayallerini, umutlarını, beklentilerini kaybetti" ifadesini kullandı.

Ebeveynlerin ve çocukların hayatlarının savaşan güçlerle çevrili olduğunu belirten Khush, doktor ve ilaca erişimde ciddi sorunların yaşandığını söyledi.

Khush, hükümet ve savaşan diğer güçlerin taze meyve ve sebzelere erişimi engellediği için çocukların meyvelerle sebzelerin tadını unuttuğunu kaydetti.

Merkezi Londra'da bulunan kuruluşun hazırladığı raporda, Birleşmiş Milletler'in (BM) 2015'te yaptığı gıda yardımlarının sadece yüzde 1'inin ulaştırılabildiği kuşatma altındaki kentlere, insani yardım vakıflarının girişinin neredeyse hiç olmadığı kaydedildi.