ANKARA/HALEP (AA) - Suriye'de Esed rejimi güçleri, kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının dün gece yarısı yürürlüğe girmesinden sonra da Halep, Humus, Dera ve Lazkiye illerinde muhalifleri hedef almaya devam etti. Gece yarısından itibaren henüz Rus hava saldırısı yaşanmadı.

AA muhabirlerinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Hizbullah destekli rejim güçleri, anlaşmanın yürürlüğe girdiği saat 00.00'den sonra Humus'un kuzeyindeki Telbise ilçesi, Halep'in batısındaki Anadan ilçesi, Dera'nın kuzeybatısındaki Yadude ilçesi, Şam'ın doğusundaki Guta ilçesine bağlı Merj beldesi ve Hama'nın kuzeybatısındaki Kafr Zita ve Kafr Nabude beldelerine saldırılarını sürdürdü.

Ayrıca rejim güçleri, Lazkiye'nin kuzeydoğusundaki Türkmendağı'ndaki Kelez ve Karamanlı köylerine düzenlediği yoğun saldırılara ara vermedi.

DAEŞ ve PYD arasındaki çatışmalar

Gece yarısından sonra Rakka'nın kuzeyinde PYD'nin kontrolündeki Tel Abyad ilçesine sızmaya çalışan terör örgütü DAEŞ ile terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi.

DAEŞ'in ilçedeki maliye binasına bomba yüklü araçla saldırdı. İlçenin 2 kilometre batısındaki Munbetih köyü çevresinde de iki örgüt arasında çatışmalar yaşandı.

Rusya'nın ateşkesin yürürlüğe girmesine dakikalar kala Halep'in kuzeyindeki Kafr Hamra köyüne düzenlediği hava saldırısında 10 kişi öldü. Ancak, saat 00:00'dan Rus saldırısı kaydedilmediği bildirildi.