İZMİR (AA) - Suriye'nin Halep kentine yapılan bombalı saldırıda işitme duyusunu kaybeden bebek, yardımseverlerin girişimiyle duymaya başladı.

Oturdukları Halep'ten bombalı saldırılardan kaçarak 6 ay önce İzmir'e gelen Şakir ailesinin hayatı İzmir'de hayırseverlerin desteğiyle değişti.

Baba Muhammed Şakir (28), hayırseverlerin kirasını ödediği ve içini döşediği Gültepe semtindeki evlerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te 3 kez bombalı saldırıya uğradıklarını, birinde kolundan yaralandığını, diğerinde ise o zaman 2 aylık olan kızı İnas'ın duyu kaybına uğradığını anlattı.

Suriye'deki bir hastanede kolunu tedavi ettirmeye çalıştığını ancak bunun yapılamadığını, kızının ise herhangi bir sorununun olmadığının söylendiğini ifade eden Şakir, zamanla kızının hiçbir sese tepki vermemesi üzerine duymadığını anladıklarını ifade etti.

Eşi Yasmin, 4 yaşındaki oğlu Ahmed ve kızının hayatta kalabilmesi için Türkiye'ye sığındıklarını ve İzmir'e geldiklerini dile getiren Şakir, kalacakları yer yokken hayırseverlerin desteğiyle ayakta kaldıklarını kaydetti.

İmece usülü yardım

Sığınmacılara yardım etmek amacıyla gönüllülerin bir araya gelerek oluşturduğu Çeşme İmece İnisiyatifi üyelerinden Arzu Ünsal ise zor durumda olan bu aileden haberleri olduktan sonra ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını anlattı.