ANKARA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar, Beypazarı'nda kurdukları çadırlarda kış şartlarıyla mücadele ediyor. 1 aylık önce dünyaya gelen ikizleriyle çadırda yaşayan Suriyeli Ali Cuma, "Çocuklarımızın maması ve bezi yok. Doktora gidemiyoruz. Odun, kömür yok, kış gününde çadırda nasıl ve ne kadar ısınılır? Hepsinden önemlisi, yiyecek yok" dedi.

Suriye'nin Hasko kentinden gelen 110 sığınmacı, Hacıkara Mahallesindeki boş tavuk kümeslerinin bulunduğu alana kurdukları 14 çadırda, geceleri sıcaklığın sıfırın altına düştüğü koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. 

Sığınmacılardan Adnan Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası, annesi ve kardeşleriyle çadırda kaldıklarını, havaların soğumasıyla çadırlarda gecelemenin daha da zorlaştığını söyledi.

İş bulamadıklarını, paraları kalmadığı için çadırda yaşadıklarını anlatan Muhammed, çadırda kalanların büyük çoğunluğunun çocuklar, hatta bebekler olduğunu ifade etti. Muhammed, "Bir kardeşimiz, yeni ikiz bebek dünyaya getirdi, işleri gerçekten çok zor. Bebekler, çocuklar beslenemiyor, bez, mama yok. Oturma iznimiz henüz çıkmadığından hastaneye de gidemiyoruz. Yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz, bize sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

- "Battaniye, yakacak ve bebek malzemelerine ihtiyacımız var"

Çadırda barınanlardan birçoğunun hasta olduğunu vurgulayan Adnan Muhammed, belediye ekiplerinin bazı dönemlerde gönderdiği yardım malzemelerinin kısa sürede tükendiğini dile getirdi. Muhammed, "Allah onlardan razı olsun. Gıdanın yanı sıra soğuktan korunmaları için battaniye, yakacak, yatak, giyecek, ilaç, bebek bakım ve besin malzemelerine ihtiyacımız var. Havanın güneşli olması durumunda hemen ekmek (yufka) yapmaya başlıyoruz. Bunları yiyerek yaşamlarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

1 ay önce dünyaya gelen ikizlerin babası 19 yaşındaki Ali Cuma ise bulundukları şartlarda bebeklerin bakımlarının çok zor olduğunu söyledi. İkiz bebeklerinin sağlıklı beslenemediğini anlatan Cuma, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın maması ve bezi yok. Doktora gidemiyoruz. Odun, kömür yok, kış gününde çadırda nasıl ve ne kadar ısınılır? Hepsinden önemlisi, yiyecek yok. Türkiye, bize kucak açtı, Allah razı olsun. Türkiye, çok güçlü bir ülke, desteklerin sürmesini bekliyoruz. Şimdiye kadar yapılan yardımlar dolayısıyla da Beypazarı Kaymakamlığına ve belediyesine teşekkür ediyoruz."