ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Senatosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Nerede yapılırsa yapılsın, kim tarafından yapılmış olursa olsun ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın terör insan hayatına kast ederek kaos ortamı oluşturmayı hedefleyen büyük bir insanlık suçudur" denildi.

Suruç ve Adıyaman'da ki terör saldırılarını lanetledikleri ifade edilen açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Türkiye'nin huzur ve güven ortamı ile birlik ve beraberliğini hedefleyen menfur terör saldırısıyla 32 insanın ve Adıyaman'da bir askeri kaybetmenin derin üzüntüsü içinde bulundukları kaydedildi.

Türkiye'de farklı kisve ve isimlerle gerçekleştirilen bütün terör eylemlerinin aynı hedef ve planın sonucu olduğunun bilinmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Komşu ülkelerde yaşanan insanlık dramının kaynağı olan bu eylemlerin ülkemize sıçratılmaya çalışılması ülkemizde son yıllarda elde edilen kazanımları yok etmeye ve kendi içine kapanmasını sağlamaya dönük planların bir sonucu olduğuna ilişkin kanaatimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Ülkemizde farklı kisve ve isimlerle gerçekleştirilen bütün terör eylemlerinin aynı hedef ve planın sonucu olduğu bilinmelidir. Nerede yapılırsa yapılsın, kim tarafından yapılmış olursa olsun ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın terör insan hayatına kast ederek kaos ortamı oluşturmayı hedefleyen büyük bir insanlık suçudur. Bu tür eylemler ile Türkiye'de bir iç çatışma ve kaos ortamı oluşturulmak istendiği ancak ülkemiz insanlarının sağduyu ve birlik ruhuyla bunların üstesinden geleceğine inancımız tamdır. Bu duygular ve inançla Suruç ilçemizde ve Adıyaman'da meydana gelen menfur saldırıları lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine ve bütün vatandaşlarımıza baş sağlığı dileklerimizle yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."