Oto bakım servisçileri, kış mevsimi nedeniyle zorunlu hale gelen kış lastiklerini taktıran araç sahiplerini kış bakımı yaptırmaları konusunda uyardı.

Elazığ’da oto bakım servisi sahibi Eyüp Şimşek, kış mevsimi nedeniyle, birçok araç sahibinin kış lastiği taktırdığını ancak kış bakımlarını yaptırmayı ihmal ettiklerini ifade etti. Geçen yıllarda araçların kış bakımına daha çok önem verildiğini hatırlatan Şimşek, şimdilerde eskisi gibi bakıma önem verilmediği hatta 10 bin bakımların da son zamanlarda zamanında yapılmadığını dile getirdi. Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da zorunlu hale gelen kış lastikleri nedeniyle bir çok ticari araç kullanıcısı kış lastiğini taktırdı. Kış lastiği taktırınca yeterli görüp bakımını ihmal eden araç sahiplerinin olduğunu belirten oto bakım servisi sahibi Eyüp Şimşek, "Araç sahipleri, bu sene hep kış hazırlığını kış lastiği taktırıp geçiriyor. Kış bakımı nedeniyle araç sahipleri, oto bakım servislerine gitmiyor. Özellikle yağ ve antifrize dikkat etmek gerekiyor ancak buna çok dikkat edilmiyor. Lastiğini alıyor kış bakımı tamam diyorlar” dedi.

Özellikle kışın yola çıkmadan önce muhakkak aracın bakımının yapılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Lastiklerini değiştirdiyse, frenlerini mutlaka kontrol ettirmeleri lazım. Bunun dışında motor yağını, sileceklerini ve antifrizlere önem vermeliler. Bazı sürücüler yılda 10 bin kilometre yol yapmıyor ancak 1 yıldan fazla aynı yağı kullanıyor, bu yanlış. Mutlaka 10 bini devirmese bile aracın yağını yılda bir kez değiştirmeleri gerekir. Sürücülerimiz kendilerinin ve ailesinin hayatı için bunlara dikkat etmeli" şeklinde konuştu.