İstanbullu maceraperest bardakların üzerine çizdiği resimleri satarak ülke ülke geziyor.

İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Berk Armağan, çizgilerle süslediği bardakları satarak 5 ülke 11 şehir gezdi. Hiç resim eğitimi almayan Berk’in hayali ise bu şekilde dünyayı gezmek.

Bu zamana kadar Tekirdağ ve Balıkesir dışında hiçbir şehre gitmeyen Berk, hayalleri için ilk adımı geçen yıl nisan ayında attı. İstanbul’dan İzmir’e otostopla giden Armağan, sonrasında batı sahil şeridini ve İç Anadolu’nun bazı şehirlerini gezerek tamamladı.

Zamanla yurt dışını merak etmeye başlayan Berk’in, ailesine konuyu açtığında maddi imkansızlıklar karşısına çıksa da merak ve isteği devam etti. Birkaç yıl öncesine kadar yakın arkadaşlarının doğum günleri için bardaklara çizimler yapan ve bu fikri geliştirebileceğini düşünen Berk, ilk önce Taksim’de sokakta bardaklarını satmaya başladı. Ayrıca sosyal medyayı da kullanarak hem ucuz uçak bileti hem cep harçlığını çıkarttı.

32 günde Makedonya’da Üsküp, Matka, Sırbistan’da Belgrad, Bosna Hersek Saraybosna, Mostar, Karadağ’da Podgorica, Kotor, Budva, Perast ve Ukrayna Lviv, Kiev olmak üzere 5 ülke, 11 şehri baştan sona dolaştı.

Sosyal projelere devam

Döndüğünde de sokak hayvanlarına “#1bardakmama” projesi sayesinde için kedi, köpek figürlü bardakları mama toplamak için hazırlayan Berk, geçtiğimiz hafta 100 kiloya yakın mama toplayarak sokak hayvanları dağıttı.

Avrupa gezisine kaldığı yerden devam etmek isteyen Berk, “Bardak çizmeye devam ediyorum, geldiğimde ’yetim çocuklar’ için proje gerçekleştirmeyi düşünüyorum” dedi.