Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Kazıklı Mahallesi’nde yağan yağmurla birlikte etkili olan sel suları çok sayıda evi kullanılamaz hale getirdi. Onlarca hayvanın da telef olduğu mahalleyi ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Sel felaketinin yaraları sarılacak" dedi.

Gaziantep’te etkili olan yağmur Şahinbey ilçesine bağlı Kazıklı Mahallesi civarında sel oluşmasına neden oldu. Köyün tamamında etkili olan sel, köydeki 4 evi yıkarken çok sayıda evi de kullanılamaz hale getirdi. Ahır ve kümeslerdeki onlarca hayvan telef olurken köylüler ölümden döndü. Sel felaketinin hemen ardından Şahinbey Belediyesi ekipleri Kazıklı Mahallesi’nde zarar gören vatandaşlar için kanepe, halı ve gıda paketi yardımlarında bulundu.

MUHTAR: “ACİL YARDIM BEKLİYORUZ”

Kazıklı Köyü Muhtarı Hamza Gün köylerinde akşam saatlerinde meydana gelen sel sularının köylüleri perişan ettiğini belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye ekipleri ve GASKİ ilk günden itibaren hemen çalışmalara başladılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Dün akşam başlayan yağmur ilerleyen saatlerde sel sularına neden oldu. 4 evimiz tamamen yıkıldı. Ahır ve kümeslerde bulunan hayvanlar telef oldu. 2 traktör ve bir otomobil sel sularına kapılarak gitti. Eğer bu yağış gece olsaydı ve herkes uyurken gelseydi büyük bir facia yaşanabilirdi. En az köyde 50 kişi ölebilirdi. Çünkü sel suları geldiğinde herkes uyanıktı ve bir birini uyaran köylüler yüksek yerlere çıkarak canlarını son anda kurtardı. Şu anda köyümüz tamamen yerle bir olmuş durumda” dedi.

TAHMAZOĞLU: “EN BÜYÜK TESELLİMİZ CAN KAYBININ OLMAMASI”

Başkan Tahmazoğlu, Kazıklı Mahallesi’nde yaşanan sel felaketinin ardından Kazıklı Mahallesi’ndeki evleri teker teker gezip vatandaşlardan ve mahalle sakinlerinden bilgi aldı. Yaşanan sel felaketinin olası bir başka yağmurda bu gibi felaketlerin yaşanmaması için ilk günden itibaren belediye olarak çalışma başlattıklarını söyledi.

Sel felaketinden sonra belediye olarak hemen harekete geçtiklerini belirten Tahmazoğlu,

“Kazıklı Mahallesi’ndeki dere yatağının taşması sonucu birkaç gün önce burada bir sel felaketi yaşandı. Bu sel felaketi bazı evlerin yıkılıp hayvanların telef olmasına neden oldu. Evlerde ve eşyalarda da zararlar var. Tek tesellimiz ise can kaybının olmaması. Olayın yaşandığı andan itibaren Şahinbey Belediyemiz tarafından hem çamur temizleme çalışmaları hem de alt yapı yenileme çalışmaları başlatılmıştır. Ayrıca selden zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının belirlenmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu tür zararlar devletimiz tarafından, belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Mahalle muhtarımıza ve sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ileterek Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın diyorum” diye konuştu.