Eski Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Caprice Gold’taki 50-60’a yakın devremülküne ait kira alacakları için Fadıl Akgündüz’ü mahkemeye verdi.

Jetpa Holding’in sahibi Fadıl Akgündüz’e ait şirketlerde bir dönem çalışan ve Siirtspor’da başkanlık yapan eski Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Akgündüz’ün kız kardeşi ve yeğenlerine ait olan Caprice Gold Yatırım ve Didim’deki Caprice Termal Otel’i işleten şirketle mahkemelik oldu. Yaklaşık 2 yıldır süren bir mahkemelerinin olduğunu ve halen devam ettiğini belirten eski Avrupa gol kralı ve eski Samsunsporlu oyuncu Tanju Çolak, “Ben 2010, 2012 yılının sonlarına doğru Caprice Holding’in spor koordinatörüydüm. Siirtspor’un başkanlığını yaptım. O süreçte de kendisi ile iyi diyalog kurduk ve iyide görüştük ama inanmıştım. Bugünkü olaylar 2 senedir devam eden olaylardır” dedi.

Caprice Gold’tan yaklaşık 50-60’a yakın devremülk aldığını ifade eden Çolak, “Ben şimdi yaklaşık 50-60’a yakın devre mülk aldım. Bu devre mülkleri de Samsun’da birkaç kişiye verdim. Samsun Organize Sanayi Sitesi’nden 3 katlı dükkanlar verdim. İstanbul Tekstil Kent’ten dükkanlar verdim. Bunların hepsini ücrete mukabil olarak almıştım. Sadece 20 tane de o dönemde maddi anlamda sıkıştığı için maaşıma karşılık vermişti ama ortaklık bittikten sonra, benimle iş ilişkisi bittikten sonra ‘bütün paralar ödenmiştir’ yazısı almadığım için çıktığımın ertesi günü tüm bu verdiği devremülkleri geri almak istedi. Aldı da, çünkü bilgisayarda elindeydi. Sistemde onun elindeydi ve istediği gibi yönetti. Ben de ona istinaden mağduriyetimden dolayı dava açtım. İstanbul’da da bir dava daha açtım. O davada almış olduğum devremülklerin karşılığında her ay bir para ödeniyordu. Bu paralarda yaklaşık 9-10 aydır ödenmiyor. Bunlarla ilgili dava açtım. O davalar devam etmekte” diye konuştu.

“MAĞDURİYETİM 400-500 BİN TL CİVARINDA”

Mağduriyetinin yaklaşık olarak 400-500 bin TL’ye yakın olduğunu belirten Çolak, “Bu mağduriyet sadece benimle alakalı değil, bildiğim kadarıyla 22 bin kişi oradan devremülk aldı. Bunların hepsi şuanda mağdur, hepsi çok üzgün ve şikayetçi. Şu anda Fadıl Akgündüz’e ulaşmanın da zor olduğunu düşünüyorum. Ben zaten kendisine 2 senedir kırgın ve küs olduğum için görüşmüyorum ama biz mahkemede yolumuza devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Fadıl Akgündüz’ün kendisini kandırdığını iddia eden Çolak, “Adaletin kestiği parmak acımaz. Neticede verilen sözleşme ve sözler var. Bunların hiçbiri yerine getirilmiyor. Duyduğum kadarıyla bu paralar farklı yerlere aktarılmış. Vergi borçlarına veya dıştaki yapacağı işlere aktarılmış. Herkes çok mağdur ve herkes çok üzgün. Biran önce devletin özellikle mağduriyetlerin giderilmesi için buna bir çare bulmalı. JET-PA’dan sonra Caprice olayı çıktı. Artık güveni zedelediğini düşünüyorum. Güven suistimal edilemez, güven var mıydı o da soru işareti. Ben yanında 3-5 ay geçirdim. O dönemde çok inandım. Demek ki bize inanmam gerektiği yoldaki tarzı ile bizi kandırdı. Ondan sonra gördüm ki, gerçekten insanları üzüyor, insanları farklı bir boyuta getiriyor. Bu olaydan dolayı çok büyük mağduriyet yaşayan var. İnanamadığınız kadar insanlar kavga ediyorlar, aileler birbirinden boşanıyor. Ben de bunun bir tanesiyim. Bu mağduriyetlerin bir parçasıyım. Onların adına biraz ses getirebiliyorsam ‘ne mutlu’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Fadıl Akgündüz’ün nerede olduğunu bilmediğini ifade eden Çolak sözlerini şöyle tamamladı:

“Şirketlerini arasanız ‘Akgündüz’ün burayla alakası yok’ derler. Yaptığı bir şey var. Hemen şirketleri yeğeninin üzerine, yeğeninde bir şey olursa başka yeğenin üzerine aktarıyor. Ama bu devlet bunu çok rahat bulabilir. Yeğenine sorarsınız ‘sen bu serveti nerede elde ettin’ diye. Bunlar öyle zor işler değil. Bu kanayan bir süreç, devletimizin bu sürece destek olması lazım. Çünkü devlet her zaman 18 yaşındadır, gençtir ve güçlüdür. Hem de her zaman da mağdurun yanındadır.”