Antalya’nın Alanya İlçesinde yaşayan Ortodokslar ve Yunanistan’dan gelen 45 kişilik grup, tarihi Aya Yorgi Kilisesi’nde ayin yaptı.

Alanya ve çevresinde yerleşik yaşayan çoğu Ruslardan oluşan Ortodoks Kilisesi’ne mensup 100 kişi ve Yunanistan’dan gelen 45 kişilik grup, Alanya’nın Hıdır İlyas mevkisindeki tarihi Aya Yorgi Kilisesi’nde pazar ayini düzenledi. Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas ve peder Yeroteos ile peder Andronikos’un yönettiği ayinde, Ortodokslar mum yakıp ilahiler söyledi dua etti.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, Yunanistan’dan gelen din görevlilerinin ve misafirlerin burada rahat bir şekilde ayin yapabildiğini gördüklerini söyledi. Bu ayinin iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine de katkı sağladığını belirten Anzhela, "Kaymakamlık, belediye başkanlığı ve emniyet müdürlüğüne bize yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz. Alanya’da Kültür Merkezi yapmamız için bize kiralık bir yer tahsis edildi. Onun temelini atacağız. Burası çok amaçlı olarak kullanılacak. Hatta ibadetlerimizi de burada yapabileceğiz. Biz kesinlikle misyonerlik yapmıyoruz. Burada yaşayan Ortodokslar’ın ibadetlerini yapabilmelerini amaçlıyoruz" dedi. Ayine katılan Fulya Çapar ise yerel Rus derneğimizin ve burada yaşayan yabancıların çabalarıyla ayin yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yunanistan’dan gelenler çok mutlu oldu. Yerel yönetime teşekkür ediyoruz. Güzel ilişkilerin devamını diliyoruz."