Edirne’de, yaşanan sel felaketi nedeniyle, Tarihi Tunca ve Meriç Köprüleri, İl Kriz Masası kararıyla yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, nehirlerdeki debi artışının yarın öğlene kadar devam edeceğini sonrasında azalacağını söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkın nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Edirne-Merkez istikamete ulaşımı sağlayan Tarihi Tunca ve Meriç Nehirleri’nin, güvenlik nedeniyle araç trafiğine kapatıldığını kaydetti. Vali Şahin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şöyle devam etti:

“Bu iki önemli köprüyü bu gece saat 24.00’ten itibaren tamamen kapatmış olacağız. Bugün toplanan Kriz Masası’nda almış olduğumuz kararla, sadece bu köprüler değil buna benzer bir takım Kanuni, Fatih Köprüleri de bu vesile ile kapanmıştı. Bu köprüleri kapatmakla, Pazarkule-Edirne istikameti, Karaağaç- Edirne Merkez istikameti yol tamamen kapanmış olacak. Tunca Nehri’nde bu artışın devam edeceği gözüküyor. Ender görülen bir artış çünkü bugüne kadar 250 metreküp saniyeyi pek geçmemişti. Bugün ise bu rakam 600 metreküp saniyeye yanaşmakta ve daha da artacağı görülüyor. Meriç Nehri’de aynı durumda. Şuanda Meriç Nehri’deki artışlar 2 saat öncesine göre oldukça fark gözüküyor. İnanıyorum ki bu artışlar, yarın sabah ve öğlene kadar biraz daha devam edecek ve daha sonra azalmaya başlayacaktır. Şuanda can ve mal emniyeti açısından bir sorun yok. Biz gerekli tüm tedbirleri aldık. Tedirginlik yaşatacak bir durum yok."