YOZGAT (AA.) - Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bir okulun koridorlarına ve sınıf kapıları tarihteki önemli şahsiyetlerin resimleri ile donatıldı.
Namık Kemal ilk ve ortaokulundaki uygulama ile Mevlana'dan Yunus Emre'ye, Osmanlı Padişahı Abdulhamit Han'dan Türkiye'nin ilk pilotu Vecihi Hürkuş'a kadar pek çok önemli kişinin resimleriyle öğrencilere tarih bilinci aşılanması amaçlanıyor.
Okul Müdürü Abdullah Arkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin yabancı çizgi film kahramanlarıyla çepeçevre sarılmış çocuklara Türk tarihine damga vuran ecdatlarını öğretmek olduğunu belirtti.

Velilerin desteğiyle sınıfların bütün kapılarına tarihe damga vuran şahsiyetlerin resimlerini astıklarını anlatan Arkan, şöyle konuştu:

"Bu sayede, çocuklarımızın Türk tarihine olan ilgilerini ve kapıların üzerindeki resimlere olan meraklarını artırarak çocuklarda bir farkındalık yaratmaya çalıştık. Aynı şekilde koridorlarımız da çocuklarımız somut işlemler döneminde olduğu için görsel hafızalarına yer edecek şekilde bazı figürlerle giydirdik. Bayramda büyüklerinin elini öpen bir çocuk, futbol oynayan, satranç oynayan çocukların resimleri ile donattık. Bu sayede çocuklarımızın görsel hafızasına etki edip onları bu anlamda daha da iyi yetiştirmek hedefindeyiz."

Resimleri astıktan sonra velilerden ve öğrencilerden çok güzel geri dönüşler aldıklarını ifade eden Arkan, öğrencilerin artık Mevlana, Yunus Emre veya Vecihi Hürkuş ile ilgili sorular sormaya başladıklarını anlattı.

Arkan, öğrencilerin teneffüslerde sürekli bu resimleri incelediklerini ve birbirlerine resimlerle ilgili sorular sorduklarını kaydetti.

İkinci sınıf öğrencisi Berat Durmuş da Vecihi Hürkuş'un adını daha önce hiç duymadığını, sınıf kapılarına resminin asılmasıyla tanıdığını ifade etti.

Hürkuş'un Türkiye’nin ilk pilotu olduğunu öğrendiğini aktaran Durmuş, "Türkiye’deki ilk uçağı o yapmış. Rus uçağı düşürmüş, Kurtuluş Savaşı'nda da Yunan uçağını düşürmüş, kendisi aynı zamanda bir mühendis. Okulumuz sınıf kapılarına yapılan resimler sayesinde Yunus Emre’yi,, Mevlana'yı, Alparslan’ı ve Seyit Onbaşıyı tanıdım" diye konuştu