ANTALYA (AA) - Manavgat'ın Taşağıl Mahallesi’nde iki işçi grubu arasında çıkan kavga nedeniyle ev ve araçları zarar gören Suriyeliler, başka bir yere yerleştirildi.

Taşağıl Mahallesi'nde dün gece iki işçi grubu arasında kavga çıkmış, yaralanan işçiler hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Olayın duyulması üzerine Beşkonak ve Taşağıl mahallesi sakinleri kavga edenlerin Suriyeli işçiler olduğunu ileri sürerek, bu işçilerin evlerine saldırmış ve 4 ev ile 2 minibüse zarar verilmişti. Olaylar, jandarma ekiplerinin müdahalesiyle önlenmişti.

Jandarma ekipleri, olaylara karıştıkları gerekçesiyle N.Z, H.Ç, M.A. ve M.E'yi gözaltına aldı. Zanlılar, "Aracı yaktıkları" iddiasıyla jandarmadaki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Olayların ardından 100 civarında Suriyeli ile doğu illerinden gelen yaklaşık 50 kişi, jandarma gözetiminde Taşağıl Mahallesi'nden alınarak, geçici olarak başka bir bölgeye yerleştirildi. 

- Olaylar yanlış anlamadan kaynaklandı

Suriyeli ailelere evini kiralayan mahalle sakinlerinden Hüseyin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlere yapılan saldırıya tepki gösterdi. 

Yanlış anlaşılma ve birkaç kişinin provokasyonuyla olayların büyüdüğünü ifade eden Çelik, "Olaylar bir anda gelişti yaklaşık 200 kişilik bir grup geldi. Camları kırıp evlere zarar verdi. Kendilerini durduramadım. Evde de zaten Suriyeliler yoktu, kaçmışlardı" dedi.

Suriyeli ailelerin 3 ay önce mahalleye geldiklerini anlatan Çelik, "Burada tarım işlerinde çalışıyorlardı. Narenciye, zeytin topluyorlardı. Hiçbir zararları yoktu. Bugüne kadar en ufak bir şey olmamıştı. Bu olaylardan dolayı Suriyeliler mağdur oldu. Evlerimde de hasar oluştu" diye konuştu.