NİĞDE (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Birliğimizin, beraberliğimizin sembolü Türk bayrağı, bu ülkenin semalarında sonsuza kadar dalgalanacak" dedi.

Feyzioğlu, bir otelde baro başkanları ve avukatlarla yaptığı toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziler Günü ve TBB Niğde Barosu Hatıra Ormanı açılışı için Orta Anadolu Bölgesi Baro Başkanları ile Niğde'ye geldiklerini söyledi. 

Mustafa Kemal'e Gazilik unvanının verilişinin 95. yıl dönümü olduğunu anımsatan Feyzioğlu, Niğde'nin nüfusuna göre 152 şehitle Anadolu'da en çok şehit vermiş şehirlerin başında geldiğini belirtti.

Niğde'de şehit ve gaziler anıtını ziyaret ettiklerini belirten Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Şehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimizi sunduk, dualarımızı okuduk, çiçeğimizi bıraktık. Hem bugünün anısına hem de hayatı yaşatmak adına Niğde Barosunun girişimi sonucu bizim de katıldığımız çok önemli bir iş yaptık. Orman Genel Müdürlüğü tarafından bize tahsis edilen 10 dönümlük araziye ormanımızın ilk fidelerini diktik, her fidanın da yanına ismimizi çaktık, bundan sonra artık hepimizin Niğde'de birer dikili ağacı var. Ağacımızı diktiğimiz yer evimiz oldu, yurdumuz oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz." 

Yeşerecek ve büyüyecek her fidanın Türkiye'de birliği, beraberliği, özgürlüğü, demokrasiyi, toplumsal barışı, refahı ve toplumsal huzuru temsil etmesini temenni ettiklerini dile getiren Feyzioğlu, "Bu saydıklarım aslında Orta Anadolu'nun, Anadolu'nun öz değerleri, biz buyuz birbirimizden çok farklı siyasi düşüncelerden dünya görüşlerinden gelebiliriz ama sofraya oturduğumuzda ekmeğimizi böleriz, suyumuzu paylaşırız ve birbirimizin varlığından gocunmaz tam aksine birbirimizle acılara teselli buluruz, mutluluklarımızı da birbirimizle katlayarak yaşarız. İşte biz buyuz" diye konuştu.

-"Yüreğimize bir çizik daha atmak istedik"

Niğde'nin en son şehidi olan polis memuru Okan Acar'ın evini ziyaret ettiklerini anlatan Feyzioğlu, şehit anasına sarıldıklarını, orada yaşanan dramı yaşamak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Oradaki dramı yaşayarak yüreğimize bir çizik daha atmak istedik, çıkarken bir arkadaşımız dedi ki 'televizyonda, gazetede okuyarak anlayamıyoruz bu acıyı ancak burada dokunsal yaşıyorsun, havada adeta bıçakla kesilecek kesiflikte o acıyı yaşıyorsun. Orada şehit anamıza sarıldık, teselli etmek mümkün değil ama acısını paylaşmaya gayret ettik. Hepimizin o yaşta evlatları var."

Birlik ve beraberliğin sembolü olan Türk bayrağının ülke semalarında sonsuza kadar dalgalanacağını vurgulayan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Ve bir söz verdik, bir kere daha verdik o sözü. Birliğimizin beraberliğimizin sembolü Türk bayrağı bu ülkenin semalarında sonsuza kadar dalgalanacak. Bunun için 77 milyonu adalet paydasında buluşturmak demokrasinin, hukuk devletinin temel değerleri paydasında kucaklaştırmak için biz avukatlar, barolar ve TBB olarak üzerimize düşen her görevi hiç çekinmeden ve kimseden yılmadan yapmaya devam edeceğiz."