SİVAS (AA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "İnsanımızı kitapla, kütüphaneyle buluşturmak bizim sorumluluğumuz. Bugün bu sorumluluğun gereğini yerine getiriyoruz" dedi.

Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, İnönü Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan Sivas Şemsi Sivas-i İl Halk Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Yılmaz, Sivas'a güzel bir eser kazandırıldığını belirterek, kütüphanenin içerisinde yer alan bölümler hakkında bilgi verdi ve Türkiye'nin en modern kütüphanelerinden biri olduğunu belirtti.

Sivas'a daha güzel eserler kazandırmak için çalışacaklarını anlatan İsmet Yılmaz, kitap okumanın önemine değinerek, "İnsanımızı kitapla, kütüphaneyle buluşturmak bizim sorumluluğumuz. Bugün bu sorumluluğun gereğini yerine getiriyoruz. Kitap medeniyetin birikimidir. Güneş dünyayı, kitaplar da insanları aydınlatır, hayat verir. Kitabı dost bileceğiz, kitapla dost olacağız, dostumuzla buluşmak için kütüphaneye geleceğiz. Neslimizi okuyan bir nesil yapmak için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak en öncelikli görevimiz" diye konuştu. 

Yılmaz, kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

-  Kültür ve Turizm Bakanı Topçu

Bakan Topçu da iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle uluslararası rekabetin niteliği ve araçlarının da kaçınılmaz olarak değiştiğini belirtti.

Bu değişimin halk kütüphanelerini de etkilediğine dikkati çeken Topçu, "Halk kütüphaneleri, eğitim, kültür ve boş zamanların değerlendirilmesi gibi hizmetlerinin yanında bilgiye erişim, dijital uçurumun azaltılması, toplumsal iletişime katkı sağlaması gibi işlevleri de yerine getirmesi açısından çok önemli"  dedi.

Bakanlık olarak yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Topçu, şunları söyledi:

"Halk kütüphanelerini, değişen dünyanın modern yapılarına paralel olarak vatandaşların doğal bir parçası haline getirmek gerekli. Dolayısıyla vatandaşlarımızın kütüphanelerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımızca gerçekleştirilen projeler ve çalışmalar kapsamında çocuk ve halk kütüphanelerinin iyileştirilmesi projesi de önümüzdeki günlerde inşallah başlayacaktır."

Konuşmaların ardından Yılmaz, Topçu ve il protokolü ile kurdele keserek kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra TBMM Başkanı Yılmaz ile Bakan Topçu, tadilatı tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu.