SİVAS (AA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Tek bir ev kalıncaya kadar bu ülkede bayrak dalgalanacak. Bu ülke, ebediyen bağımsız ve hür yaşayacak" dedi.

Yılmaz, Sivas Valiliğince tarihi Buruciye Medresesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, programa katılan vatandaşların bayramını kutladı.

Türkiye'nin geleceğinden kaygı duymaya gerek olmadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Eğer bu ülkeye inanırsan, bu ülkenin insanlarına güvenirsen, bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yok. İstiklal Marşı ruhunu idrak edersen, yine bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yok. Ne diyor İstiklal Marşı'nda? 'Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak'. Tek bir ev kalıncaya kadar bu ülkede bayrak dalgalanacak. Bu ülke, ebediyen bağımsız ve hür yaşayacak. Coğrafyamız kaderimizdir. Coğrafyayı değiştirmedikçe bu kaderden kurtulabilmek mümkün değildir ama bin yıldır biz bu coğrafyaya sahip olabilmek için 7 düvele karşı mücadele ettik. Bugün de 7 düvele karşı mücadele ediyoruz. Bu mücadeleden başarıyla çıkmak şartı, birlik ve beraberlik. Sivaslı ve 77 milyon her dönemde birlik ve beraberliğini gösterdi. Bundan dolayı bu zor coğrafyada bin yıldır bir arada yaşıyoruz."

- "Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım"

Bayramların birlik ve beraberliği artırdığını, küskünlükleri unutturduğunu ve kardeşlikleri güçlendirdiğini dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Muhakkak ki ibadetler tek başına olabilir ama bayram tek başına olmaz. Bayram eş, dost, hemşehrilerledir. Mutlaka herkesle bayramlaşmak lazım. Bu ülkeyi çok daha güçlü kılabilmek için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. İşte ne zaman bu ülkeyi güçlü bırakırsak, hem şehit ve gazilerimize olan sorumluğumuzun gereğini hem de evlatlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Ne zaman onlara güçlü bir Türkiye bırakırız işte o zaman üstümüze düşeni yapmışız demektir. İnşallah bir oldukça, beraber oldukça geçmişte olduğu gibi, 7 düvele karşı bundan sonra vereceğimiz mücadeleden de birlik ve beraberlik içinde çıkacağız. Allah ağız tadımızı, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Arif Nihat Asya'nın şiirinden esinlenerek 'Allah camilerimizi ezansız, minarelerimizi mahyasız, yıllarımızı ramazansız, bizleri sevgisiz, vatansız ve ülkemizi Müslümansız bırakmasın." 

Konuşmaların ardından Yılmaz, Vali Alim Barut, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun ve diğer protokol üyeleri, vatandaşlarla bayramlaştı.

Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra medrese içerisindeki esnafı ziyaret ederek, bayramını kutladı.