KIRIKKALE (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, milli piyade tüfeği siparişlerinin bir kısmının özel sektörde üretilmesine ilişkin, "Milli piyade tüfeğinin ilk siparişi 35 bin civarında olacak. Bunun 20 binini Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) yapacak" dedi.

Köksal, AK Parti İl Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, milli piyade tüfeğinin Türkiye savunma sanayisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaklaşık 500 bin milli piyade tüfeğine ihtiyacı olduğuna belirten Köksal, şöyle konuştu:

"Milli piyade tüfeğinin ilk siparişi 35 bin civarında olacak. Bunun 20 bini MKEK yapacak. İlk başta 15 bin civarında düşünülüyordu. Görüşmeler sonucunda 20 bine çıkarttık. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı 500 bin civarında. Ordunun elinde olan silahlar yenilenecek. Bu sadece kendi ihtiyacımız. İhracat da gündeme gelirse bu rakam ikiye katlanacak. MKEK’in üretim kapasitesi 20 bin civarında ancak buna bile zorlanıyor. MKEK’e Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile proje bazında yeni tezgahlar yapılması planlanıyor. Milli piyade tüfeği pastasından en büyük payı alalım diye uğraşıyoruz. Onun için MKEK’in içerisindeki tezgahları yenilememiz lazım. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bu konuda bir görüşme yaptık. Bize, 'MKEK endişe duymasın yapabildiği kadar biz sipariş vereceğiz' dedi."