BİŞKEK (AA) - Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), Kırgızistan’daki kurban eti dağıtımı sürüyor.

Başkent Bişkek’teki dağıtımın ardından Oş şehrine geçen TDV çalışanları ve gönüllüleri, buradaki halka da kurban eti ulaştırdı.

TDV Oş Din Hizmetleri Koordinatörü Mustafa Şanver, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV’nin 104 ülkede kurban organizasyonu düzenlediğini söyledi.

Kırgızistan’da da vekaletle kurban kestiklerini ifade eden Şanver, "Bu sene 250 kurban hissesinden 200'ünü Oş şehrinde, 50 hissemizi de İslam'ı ilk kez devlet dini olarak kabul eden Karahanlıların başkenti Özgen şehrimizde dağıtıyoruz. Özgen, bizim için önemli bir merkez. Çünkü burası hem Karahanlılar’a başkentlik yapmış hem de burada İmam Serahsi'nin türbesi bulunmaktadır. Buradaki kardeşlerimizi sevindirelim diye bu sene ilk defa 50 kurban hissemizi de Özgen'e ayırdık" diye konuştu.

Şanver, Türk halkının kendilerine emanet ettiği kurbanları Özbek ve Kırgız kardeşlere dağıttıklarını belirterek, onların da mutlu olduğunu görmenin kendilerini sevindirdiğin kaydetti.

Kırgız halkı ise yapılan yardımlardan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "Binlerce kilometre uzaklıktan gelerek bizlerle bayramlaşan, bizlere destek olmaya çalışan Türk kardeşlerimize ve bu organizasyonu düzenleyen Türkiye Diyanet Vakfı çalışanlarına ve gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.