Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Tekirdağ Mahalli Drift Kupası kapsamında Tekirdağ sahilde drift rüzgarı esti.

Sahil dolgu alanda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın işareti ile başlayan yarışlarda 12 araç kupa için mücadele etti. Plastik çubuklar arasında yapılması güç hareketleri yapan araç pilotları izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Antrenman ve seyircilere yönelik şovların da yapıldığı etkinlikte araçlar kukalara yakın giderek oluşturulan güzergahta puan alabilmek için mücadele etti. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da gösteriye katılarak pilotların tanıtımı sırasında bir araç pilotuyla beraber pistte dur attı. Hafta sonunu fırsat bilen aileler ise tatili drift gösterisinde değerlendirdi.

Drift sporunu Tekirdağlılarla buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirten TOSFED görevlisi Ramazan Kaan Çakalı driftin bir tutku olduğunu ifade ederek, “Yarışı ikinci kez Tekirdağ’da yapıyoruz. Bu kez gerçek bir yarış düzenledik. Tekirdağ mahalli drift şampiyonasına yurt dışından da katılımcılarımız var. 12 aracın 3’ü Kıbrıs’tan katıldı. Bir tanesi Avrupa drift şampiyonudur. Sıralamalar yapıldı, antrenman ve yarış yapıldı. Belediye başkanından söz almıştık. Sonucunda burayı bize çok güzel bir şekilde hazırladı. Seneye yine Tekirdağ’da daha çok araçla yarış yapmak istiyoruz. Drift sporunu herkes çok beğeniyor. Şuan 3 bin civarı seyircimiz var. Tekirdağ’da yarış yapmaktan memnunuz" dedi.

Tüm yarışların tamamlanmasının ardından puanlama yapılarak Tekirdağ Mahalli Drift Kupası’nda dereceye girenler kupalarını alacak.