Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde bulunan Kazak Gölü’nde kıyıya vuran ölü balıklar tedirginliğe neden oldu. Vatandaşlar, balıkların ölüm nedenlerinin araştırılmasını istedi.

Kapaklı ilçesinde vatandaşların piknik yapmak üzere gittiği Kazak Gülü’nde balıklar ölerek kıyıya vurdu. Durumdan tedirgin olan vatandaşlar, yetkililere haber verdi. Balık ölümlerinin nedeninin araştırılmasını isteyen vatandaşlar, "Biz arkadaşlarımızla her akşam kafa dinlemek için Kazak Gölü’ne geliriz. Dün akşam buraya geldiğimizde çok sayıda ölü balığın su yüzeyinde hareketsiz durduğunu gördük. İlk etapta bu durumu göz yanılgısı sandık. Fakat daha yakından baktığımızda gördüklerimizin göz yanılgısı olmadığını anladık" dedi.

Vatandaşlar, gölde bulunan kaz, kuğu ve ördeklerin ölü balıkları yediklerini belirterek, "Balıklar zehirli olacak ki onları yiyen kaz, kuğu ve ördekler daha sonra bunları geri kustu" diye konuştu.

“BURADA BALIK TUTUP, ÇOCUKLARINA YEDİRENLER VAR”

Balıkların göle karışan herhangi bir kimyasaldan ya da oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceğini dile getiren vatandaşlar, ölü balıkları göl kenarında görür görmez durumu yetkililere haber verdiklerini söyledi. İnsanların Kazak Gölü’ne gelerek balık tuttuğunu ve evde çoluğuna çocuğuna yedirdiğini belirten vatandaşlar, gölden çıkardıkları yaklaşık yarım kiloluk balığın da zehirlenerek öldüğünü öne sürdü. Bu arada bir kadının gölden numune aldığı gözlendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediyesi Veterineri Metin Mutlu, "Balık ölümleri son üç gündür devam ediyor. Biz balıkların oksijensiz kaldığını ve bu yüzden öldüğünü tahmin ediyoruz. Bu nedenle bölgede bulunan su kuyusundan Kazak Gölü’ne su takviyesi yapıyor, gölde su devir daimini sağlıyoruz" dedi.

Balıkların vatandaşların bilinçsizce gölü kirletmesi sonucu zehirlenmeden dolayı da ölebileceğini ifade eden Mutlu, "Şu an için bir sıkıntı yok. Eğer balık ölümleri devam ederse sudan örnek alıp tahlil yaptırmak için ilgili mercilere göndereceğiz" diyerek vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.