Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Teleferik A.Ş. ile birlikte düzenlendiği ‘bayrakla gelene teleferik bedava’ kampanyasında rekor kırıldı. Günlük ortalama 2-3 bin kişinin Sarıalan’a çıkmak için kullandığı teleferik, Cumhuriyet Bayramı’nda 10 bin kişi taşıdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ’a ulaşımı daha konforlu ve seri hale getirmek amacıyla projelendirdiği ve geçtiğimiz Haziran ayında yolculu seferlere başlayan teleferik, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çok anlamlı bir kampanyaya ev sahipliği yaptı. Bursa Teleferik A.Ş.’nin önerisi ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ‘Cumhuriyet Bayramı’nda elinde Türk Bayrağı ile gelene teleferik bedava’ kampanyası vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Teleferikle yolculuk yapmak için eline Türk Bayrağı alan binlerce vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren Teferrüç İstasyonu’na akın etti.

KUYRUK YOLA TAŞTI

Cumhuriyet coşkusu ve teleferik heyecanını bir arada yaşamak isteyen vatandaşlar turnikelerin bulunduğu noktadan istasyon binasının önündeki caddeye kadar uzun bir kuyruk oluşturdu. Görevliler tarafından kontrollü bir şekilde kabinlere binen vatandaşlar, Cumhuriyet coşkusu ücretsiz bir teleferik yolculuğu ve Uludağ’ın eşsiz doğa manzarasında yaşama imkanı buldu. Vatandaşların ücretsiz yolculuk için gösterdiği yoğun ilgiyle aynı zamanda bir rekor kırılmış oldu. Bugüne kadar günlük ortalama 2-3 bin kişi taşıyan teleferik, Cumhuriyet Bayramı’nda 10 bin kişi taşıdı. Uludağ’a çıkan vatandaşların dönüşlerinde gecikme ve herhangi bir sorun yaşanmaması için üst sınır 10 bin rakamına ulaşıldığında saat 15.00 itibariyle yukarıya çıkışlar durduruldu. Bu sayede Uludağ’da olan vatandaşların inişlerden herhangi bir sorun yaşamasının da önüne geçilmiş oldu.