BURSA (AA) - Bursa'da düzenlenen operasyonda, ülke genelinde çok sayıda telefonda dolandırıcılık olayına karıştıkları iddia edilen 4 kişi, gözaltına alındı. 

Zanlıların, para karşılığı anlaştıkları kişiyi, dolandırdıkları vatandaşların evine göndererek para ve değerli eşyaları kapıdan aldırdıkları belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Bursa’da yaşayan N.A (46) isimli kadını telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, "Hakkari'de soyulan bir kuyumcuda kendisinin kimliğinin çıktığını, çalınan altının terör örgütüne teslim edildiğini" söyleyerek, "ne kadar altını varsa soyguna karışıp karışmadığının belirlenmesi için eve yollayacakları görevliye vermesini" istedi.

Bunun üzerine paniğe kapılan N.A, evdeki yaklaşık 60 bin lira değerindeki altını eve gelen kişiye teslim etti.

Zanlılar, aynı yöntemle kandırdıkları Bursa'daki M.H'nin (39) de evine gelerek 10 bin lirasını aldı.

Dolandırıldıklarını anlayan N.A ve M.H'nin durumu bildirmesiyle çalışma başlatan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 50 güvenlik kamerasından yaklaşık 50 bin aracı inceleyip şüphelilerin kullandığı otomobili tespit etti.

Otomobilin, Eskişehir'den Bursa'ya gelirken plaka tanıma sistemine takılması üzerine harekete geçen ekipler, takibe aldıkları aracı Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde durdurdu.

Araçtaki Serdar B. (33), Mustafa Ş. (19), Mustafa D. (39) ve B.Ö (17) gözaltına alındı. 

- 400 liraya anlaştıkları kuryeyi evlere göndermişler

Olay sonrası emniyete çağrılan N.A ve M.H, zanlılardan B.Ö'nün evlerine gelerek altın ve parayı alan kişi olduğunu teşhis etti.

B.Ö'nün ifadesinde, vatandaşları telefonla arayarak dolandıran diğer zanlıların, "kendisini 400 lira karşılığında para ve altınları verdikleri adresten almak için 'kurye' olarak evlere yolladığını itiraf ettiği" öğrenildi.  

Zanlılardan Serdar B'nin üzerinden sahte kimlik çıktığı, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Balıkesir illerinde karıştığı telefonla dolandırıcılık olayları nedeniyle 20 aranma kaydının olduğu belirlendi.

Eskişehir'de de bir kişiyi aynı yöntemle kandırdığı, yaklaşık 250 bin lirayı alamadan yakalandıkları belirtilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.