KONYA (AA) - Konya'da bir öğretim üyesi, ulusal televizyon kanalında yayınlanan programa konuk olan oyuncular Müjdat Gezen, Levent Üzümcü ile Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, programın sunucusu Uğur Dündar ve kanalın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konya Adliyesine gelen Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir televizyon kanalında yayınlanan "Halkın Arenası" adlı programını ailecek izlediğini söyledi.

Gazeteci Uğur Dündar'ın sunduğu programdaki konukların, oyuncu Müjdat Gezen, Levent Üzümcü ve Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk olduğunu anımsatan Kaya, "Programı izlerken Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanını destekleyenler için ağza alınmayacak küfürler edildi. Bazı konuklar ise bu küfürleri tasdik edici kelimeler kullandı. Bu durum, olayı daha vahim bir hale getirdi" dedi.

Kaya, kendisinin eğitimci olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizler eğitimciyiz. Ülkenin aydınlarıyız. Bizim görevimiz ülkeyi daha aydın bir hale getirmek. Bunun için öğrencilerimizi eğitiriz. Baktık ki programdaki ifadeler, çocuklarımızın bilinçaltını kirletiyor ve toplumun seviyesini aşağılara çekiyor, ben de eğitimci olarak tepki göstermem gerektiğini düşündüm. Nasıl onların 'küfür etme özgürlüğü' varsa bizim de suç duyurusunda bulunma özgürlüğümüz var. Uğur Dündar, Müjdat Gezen, Yaşar Nuri Öztürk, Levent Üzümcü ve Halk Tv'nin sorumluları hakkında, 'basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, 'Cumhurbaşkanına hakaret, toplumun bir kesimini aşağılama, şahsıma hakaret ve dini duyguları tahfif' nedeniyle suç duyurusunda bulundum."