KIRŞEHİR (AA) - Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör operasyonları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasaklarına vatandaşların uyduğunu belirterek, "Sokağa çıkma yasağına riayet etmek, bunu ihlal etmemek, devletin yanında olduğunu göstermek anlamına gelir" dedi. 

TEMAD Kırşehir Şubesini ziyaret eden Keser, bir gazetecinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör olaylarını sorması üzerine, teröristle halkı ayırt etmenin önemli olduğunu söyledi.

Bazı yerlerde 11 günden daha fazla süren sokağa çıkma yasağı uygulandığına dikkati çeken Keser, şunları ifade etti:

"Bizi burada umutlandıran şeylerden bir tanesi, halkın sokağa çıkmaması. Halk, devletin almış olduğu kararlara birebir uyuyor. Teröristler de halkı sokağa çıkartmaya çalışıyor. Burada halkın en sıkışık zamanda terörün yanında mı devletin yanında mı durduğu çok önemli. Sokağa çıkma yasağına riayet etmek, bunu ihlal etmemek, devletin yanında olduğunu göstermek anlamına gelir. Bu bizim için umut verici bir durum. Halkı teröristten izole etme anlamında da umut verici bir gelişme. Halk prim vermiyor, içeride kalıyor. Devlete, 'Tamam, ben burada kalıyorum teröristi temizle' diyor."

Astsubayların sorunlarına değinen Keser, bunların çözümü konusunda olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Siyasi partilerin, astsubayların sorunlarının çözümünü 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerindeki beyannamelerine aldıklarını ifade eden Keser, şöyle dedi:

"Ortak görüşler ortaya koydular. İnşallah, sorunların çözümünü yakın zamanda beraber göreceğiz. Ortadaki bu mağduriyeti gidermek için bir yasa teklifi hazırlandı. Meclis Plan Bütçe Komisyonu bu teklifi imzaladı ve komisyondan geçti. İnşallah, önümüzdeki günlerde bu intibaklarımız Genel Kurula gelecek. Emeklilerimizin yüzde 86'sını ilgilendiren bu sorun halledilmiş olacak."

Görev tazminatına ilişkin de bir taslak çalışmasının olduğunu dile getiren Keser, böyle bir talebin hem siyasette hem de Genelkurmayda karşılık bulacağına inandığını belirtti.

Ziyarete, TEMAD Kırşehir Şube Başkanı Ahmet Ertunç ve dernek üyesi emekli astsubaylar katıldı.