MEB tarafından ortaokul 8'inci sınıflar için düzenlenen TEOG ortak sınavları tamamlandı. Sınavın soru ve cavapları da yayınlandı.

TEOG soru ve cevapları için yazının üzerine tıklayınız...

İyi bir liseye girmek için yarışan 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin iki gün süren TEOG maratonu sona erdi. Öğrenci ve velilerin merak ettiği TEOG soru ve cevapları da açıklandı. Sınava giren adaylar, bu soruları inceleyerek tahmini net doğru sayısını hesaplayabilir, hangi okulda şansı olduğunu öğrenebilir.

Dün yapılan ilk oturumda Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi derslerinin sınavları yapıldı. Öğrenciler bugün ikinci oturumda, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girdiler.

29 NİSAN TATİL Mİ?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına giren öğrenciler "Cuma günü tatil olacak mı?" sorusununun yanıtını merak ediyor. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan'da yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu an için 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8'inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN NASIL HESAPLANIR?

Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG SINAV SORULARI AÇIKLANIYOR

27-28 Nisan tarihlerinde yapılan TEOG 2. dönem sınavlarının soruları ve cevapları açıklandı.