ADANA (AA) - Adana'da yaklaşık iki ay önce annesi tarafından bakıcıya bırakılan 17 aylık bebek polise teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan üç çocuk annesi Dilek Narinoğlu, bir süre önce yakınının aracılığıyla tanıştığı B.Ü'nün oğlu Talha'ya, Kasım ayında bakıcılık yapmaya başladı.

Bir aydır anne B.Ü'ye telefonla ulaşamayan Narinoğlu, bebeğin babası olduğu ileri sürülen A.Z.Ü'yü aradı. Bu kişinin bebeğin babası olmadığını söylemesi üzerine bakıcı Narinoğlu, Akıncılar Polis Merkezine başvurdu. Narinoğlu, daha sonra bebeği yetkililere teslim etti.

Bebeğin koruyucu ailesi olmak istiyor

Bebeğin kendisinden alınacağını tahmin etmediğini gözyaşları içerisinde anlatan bakıcı Narinoğlu, "Polislere, 'annesi bulunana kadar bende kalsın' dedim. Benden alınacağı hiç aklıma gelmedi. Esirgeme kurumunun kucağımdan alıp gideceğini bilemedim. Ben ona gece gündüz baktım. Çok sevdim onu. Çocuğum gibiydi. Ben de anneyim. Ben onu evladım gibi sevmiştim, devlet koruyucu aile olarak bana bıraksın" dedi.

"Kendi evladımı vermiş gibi hissettim" diyen Narinoğlu, "Ben koruyucu aile olmak için başvuracağım. Eğer devlet bana verirse alacağım. Beni sorsunlar soruştursunlar. Annesi arasa 'Bacım ben parayla baktıramıyorum. Allah rızası için bak. Arada görmeye gelirim' demiş olsaydı ona da tamam derdim. Ben ondan şikayetçiyim. Çocuğunu böyle rezil etiği için. Ben de anneyim. Kocaman kızlarım var. Başlarına bir şey gelir diye bırakıp gidemiyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ömer Yıldız