ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Dünya Kadınlar Günü" resepsiyonunda yaptığı konuşmada, kadınların olmadığı bir siyaset ile kadını dışlayan bir yönetim anlayışının, bütün bir toplum için büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Bazı kesimlerin, aile ve dini, kadının özgürleşmesi önündeki en büyük iki engel olarak gördüğünü ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Birileri inatla doğu toplumlarını, geleneği, hatta dini sadece ezilmekle, ötekileştirmekle, despotizmle, zulümle özdeş hale getirmeye çalışıyor. Bunlar için aile ve din, kadının özgürleşmesinin önündeki en büyük iki engeldir. Bu kesimlerin gözünde İslam, kadını yücelten, baş tacı eden, ona değer veren değil bilakis kişiliksiz hale getiren bir unsurdur. Bu iddiaların sahipleri yıllarca kadını özgürleştirmek, medenileştirmek adına bu ülkenin milyonlarca kadınına zulmetmiştir. Kızlarımıza, kılık kıyafetli dolayısıyla üniversite kapılarını kapatanlar, ikna odalarında onlara işkence edenler, bu zihniyetin uzantılarıdır. 'Köylü, makarnacı, kömürcü' diyerek, mileti aşağılayanlar yine bunlardır."

"Terör çarkını döndürecek taze kanlar aramanın peşindeler"

Son dönemde terör eylemlerinde eli kanlı teröristlere sahip çıkacak kadar alçalanlar olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kimi gazeteciler ve sözüm ona siyasetçiler, günlerce bu teröristleri sivil vatandaş diye kamufle etmeye, yutturmaya çalıştılar. Kandil'e gidip orada görüştükleri eli kanlı canileri, ekolojik rol modeli olarak gösterecek kadar gözleri dönmüş durumda. Bunlar için mesele, hiçbir zaman kadının özgürleşmesi meselesi olmadı, olmayacak. Bunlar kendi kör ideolojilerine, körpe beyinler bulmanın, terör çarkını döndürecek taze kanlar aramanın peşindeler. Ama biz terör örgütlerinin medyadaki, siyasetteki, akademideki gönüllü taşeronlarının, gençlerimizi özellikle genç kızlarımızı zehirlemesine asla izin vermeyeceğiz."

"Teröristi kahramanlaştıran zihniyeti mahkum etmeliyiz"

Terör örgütlerinin, kadınları araç olarak gördüğünü bildiren Erdoğan, "Özellikle teröre prim veren, kimliğine ve ideolojisine bakarak teröristi kahramanlaştıran zihniyeti hep beraber mahkum etmeliyiz. Zira PKK, YPG, DHKP-C, DAİŞ gibi terör örgütlerinin kadınlara yaklaşımlarında hiç bir fark yoktur. Bu örgütlerin hepsi için de kadın sadece ve sadece kullanılacak bir araçtır. Aynı şey paralel ihanet çetesi için de geçerlidir" dedi.

Muhabir:Enes Kaplan-Duygu Yener-Zehra Aydın-Barış Gündoğan