ANKARA (AA) - PKK terör örgütü mensubu olduğu iddia edilen kişi hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 10 yıl 6 aydan 17 yıl 5 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle iddianame düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianameye göre, Ankara TEM Şube Müdürlüğünü telefonla arayan bir kişi, "KCK üyesi olmaktan daha önce ceza alan ve sahte kimlik kullanan, bomba işleriyle uğraşan Ş.A'nın (22) yerini bildiğini ve göstermek istediğini" söyledi. 

Söz konusu ihbar üzerine yapılan araştırmada, Kurtuluş Parkı'nda görülen Ş.A, "dur" ihtarına rağmen elindeki kutuyu yere atarak kaçmaya başladı ve takip sonucu yakalandı.

-Terör suçundan 15 sabıkası var

Şüphelinin arşiv sorgulamasında "terör örgütü üyesi olmak", "terör amaçlı propaganda yapmak" ve "tehlikeli maddeyi izinsiz bulundurmak" suçlarından 15 ayrı suç kaydı olduğu, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütü üyesi olmak", İzmir 1. Çocuk Mahkemesince de "patlayıcı madde kullanmak" suçlarından hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirlendi. 

Üst aramasında "Recep Mavi" adına düzenlenmiş, üzerinde fotoğrafı bulunan sahte kimlik ele geçirilen şüphelinin kaçarken yere attığı kutudan da "yasaklanması ve toplanması" yönünde mahkeme kararı olan iki kitap çıktı. 

-"Kimlik sahte, fotoğraflar gerçek"

Şüphelinin üstünden çıkan cep telefonu ve sim kart üzerinde de Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce inceleme yapıldı.

Zanlının cep telefonunda, PKK/KCK terör örgütünün kurucusu Abdullah Öcalan'ın yanı sıra örgüt mensuplarının fotoğrafları ve kendisinin PKK/KCK'nın silahlı yapılanması HPG'nin bayrağının bulunduğu doğum günü pastası ile poz verdiği kareler bulundu. 

Şüphelinin cep telefonunda ele geçirilen fotoğraflar ile cezaevinde çektirdiği fotoğraflar karşılaştırıldı ve tam uyarlılık olduğu belirlendi. "Recep Mavi" adına düzenlenen kimliğin sahte olduğu da Ankara Kriminal Polis Laboratuvarınca tespit edildi.

-"Sahte kimlik için 500 dolar"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şunlar kaydedildi:

"Şüpheli alınan beyanında, 2011'de örgüt üyeliği ve molotof atmak suçlarından hakkında işlem yapıldığını ve 2 yıl tutuklu kaldığını, 2013'te Habur Sınır Kapısından Irak'a gittiğini, 2015'te yeniden Türkiye'ye giriş yaptığını, Ankara'da kız arkadaşı olduğu için yakalanmadan 20 gün önce Ankara'ya geldiğini, üzerinde yapılan aramada ele geçirilen Recep Mavi adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanını 500 dolar karşılığında Irak'ta bulunan Ali isimli birinden temin ettiğini, cep telefonunda bulunan PKK/KCK terör örgütü mensupları ile çekilmiş fotoğraflardaki kişinin kendisine çok benzediğini ancak fotoğraflardaki kişinin kendisi olmadığını, PKK/KCK üyesi olmadığını söyledi."

Ş.A'nın 2011'de "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan hakkında dava açıldıktan sonra Irak'a giderek örgütün kırsal alanda bulunan üyeleriyle görüştüğü, Öcalan'ın posterleri önünde fotoğraflar çektirdiği kaydedilen iddianamede, örgüt adına faaliyette bulunmak amacıyla sahte kimlikle Türkiye'ye geri döndüğü ve ev kiraladığı, örgüt üyeliğini devam ettirerek üzerine atılı suçları işlediğinin toplanan delillerle tespit edildiği savunuldu.

İddianamede, şüphelinin, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 10 yıl 6 aydan 17 yıl 5 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.