NİĞDE (AA) - Niğde'de bazı ilçe belediye başkanları, iş adamları, esnaf ve polis eşlerinin girişimiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine yiyecek gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat eden Niğdeli esnaflar, Nusaybin'de terör örgütüne karşı mücadele eden güvenlik güçlerine kumanya göndermek istediklerini bildirdi.

Yapılan organizasyonla, Gümüşler, Sazlıca belde belediyeleri, iş adamları ve esnaf 250 kasa elma, 3 bin adet gazoz, baklava, kaymak, muz, karpuz, portakal gibi meyveleri topladı. Polis eşleri de ev yapımı pasta, börek, poğaça, kek, sarma ve dolma hazırladı.

Polisevinde minibüs ve kamyonete yüklenen yiyecek ve içecek malzemeleri Nusaybin ilçesine gönderildi. Hazırlanan paketlerin üzerine bırakılan notlar da dikkati çekti.

Polis eşleri ve çocukları paketledikleri yiyeceklerin üzerine dileklerini ve dualarını yazdıkları notları yapıştırdı. Polis kızı 9 yaşındaki İrem Yücetaş, annesiyle yaptığı poğaça ve sarma paketinin üzerine polis ve askerler için "İnşallah yemeklerimizi beğenirsiniz, Allah hepinizin yardımcısı olsun" notunu bıraktı.

Yapılan organizasyonla ilgili bilgi veren pastane işletmecisi Çiğdem Velioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor şartlarda görev yapan polis ve askerlerin yanlarında olduklarını söyledi. Velioğlu, esnaf olarak terör bölgesinde canını feda eden güvenlik güçlerine küçük de olsa destek olmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Nasıl bir yardımda bulunabiliriz diye düşündük. Görüştüğümüz emniyet müdürü talebimizi kabul etti. Aracı oldukları için teşekkür ediyoruz. Yaptığımız baklavamızdan, kuru pastalarımızdan gönderdik. Biz burada her gün yiyoruz, boğazımızdan geçmiyor onların da yemelerini, tatmalarını istedik. Çok ufak bir şey ama elimizden şimdilik bunlar geliyor. Afiyetle ve huzurla yemelerini temenni ediyorum."

- "Orada zor şartlarda ailelerinden uzakta çalışıyorlar"

Polis eşlerinden Neriman Yılmaz ise terör bölgesinde kahramanca görev yapan polis ve askerlerin yanlarında olduklarını hissettirmek ve moral vermek istediklerini söyledi.

Yılmaz, komşuları ile ev yapımı pasta, börek, sarma ve tatlı hazırladıklarını belirterek, "Orada zor şartlarda ailelerinden uzakta çalışıyorlar. Eşlerinin yemeklerinden mahrumlar. Biz de ev hanımları olarak pasta, börek, yaprak sarması yapalım ki en azından onlarda yesinler, tatsınlar. Allah yar ve yardımcıları olsun, korusun esirgesin. Ailelerine, çocuklarına sağ salim kavuştursun, babasız kalmasınlar" diye konuştu.