Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, bir partinin Bornova İlçe Kongresini takip eden Gazete Ege Muhabiri Gizem Çetinkol’a, ’bir partilinin fiziki müdahalede bulunması, tartaklaması ve görevini engellemesini’ kınadı.

TGS İzmir Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

’’Partinin İzmir’de devam eden tek adaylı kongre sürecinde pazar günü yapılan Bornova İlçe Kongresi’nde divana ikinci bir aday listesi verilmek istenmesi nedeniyle partililer arasında gerginlik ve arbede yaşanmış, kongreyi takip eden Gazete Ege Muhabiri Gizem Çetinkol da görevini yaparken bir partilinin fiziki müdahalesiyle tartaklanmış ve görevi engellenmiştir. Partililerin ve bazı yöneticilerin gözü önünde yaşanan tartaklama olayı nedeniyle meslektaşımız Gizem Çetinkol polis merkezine şikayetçi olmuştur. Meslektaşımıza yapılan saldırı ve görevinin engellemesi kabul edilemez. Demokrasinin temel kurumlarından olan siyasi partiler, gazetecilerin görevlerine, basın özgürlüğüne ve şeffaflığa en fazla saygı göstermesi gereken kurumlar olmalıdır. Türkiye’de siyasal iktidarın medya patronları ve çalışanları üzerinde daha fazla baskı kurma çabası, suç örgütü üyeliği yaftasıyla gazeteci tutuklamaları, sansür, otosansür, sendikasızlaştırma ve iş güvencesiz çalışma ortamlarının vahim boyutlara ulaştığı bir dönemde, görevini yapan basın emekçilerinin yapılan saldırılar da asla kabul edilemez."

Açıklamada, gazeteci Gizem Çetinkol’a yapılan saldırı kınanarak şöyle denildi: "Parti yöneticileri arkadaşımızdan özür dilemiştir. Parti yöneticilerinin bu duyarlılığı memnuniyet vericidir. Benzer olayların yaşanmaması için tedbir almalarını bekliyoruz.’’