Türk Hava Kurumu (THK) Çankaya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Tacettin Güçer, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı için yapılacak olan seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

THK Çankaya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Güçer, THK’daki yolsuzluk iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan Osman Yıldırım’dan boşalan genel başkanlık koltuğuna oturacak kişinin belirleneceği Olağanüstü Genel Kongre’de genel başkan adayı olduğunu açıkladı. Güçer, yaptığı basın toplantısında, 416 şubesi bulunan THK’nın 22 şube başkanı tarafından aday gösterildiğini aktardı. 28 Aralık’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kongre’de şimdiye kadar adaylığı açıklanan 4 resmi aday bulunuyor.

TACETTİN GÜÇER KİMDİR?

23 Ekim 1960 Koruköy doğumlu olan Tacettin Güçer, Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. Güçer, 2001 yılında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında doçentlik diploması aldı. Hava ambulansı ve hasta taşıma projesine danışmanlık yapan Güçer, halen Türk Hava Kurumu Çankaya Şubesi Başkanlığı’nı yürütüyor. Güçer, evli ve bir çocuk babası.