Türk Hava Kurumu (THK) başkanlığına Adapazarı Şube Başkanı Vacit Öktem seçildi. Öktem, "Sizlerin yardımıyla hep beraber elimizi taşın altına koyarak, zorlukları atlatacağına inanıyorum. Bundan sonra sadece geleceğe bakacağız" dedi.

Türk Hava Kurumu Olağanüstü Genel Kurulu Anadolu Oteli’nde yapıldı. Genel Kurul’a Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Türk Hava Kurumu başkan adayları, delegeler ve diğer yetkililer katıldı. Genel Kurul’da Çankaya Şube Başkanı Tacettin Güçer, Adapazarı Şube Başkanı Vacit Öktem ve Emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan başkanlık için yarıştı. Genel Kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Delegelerin 307 oyunu alan Zafer Çağlar Divan Başkanı seçildi.

Genel Kurul’da bir konuşma yapan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk, Atatürk’ün mirası Türk Hava Kurumu ile iyi ve kötü günde her zaman birlikte olduklarını kaydederek, Türk Hava Kurumu’nu ayakta tutmanın ahde vefa olduğunu belirtti.

Adayların yaptıkları konuşmaların ardından delegeler 5 sandıkta oy kullandı. Toplam 433 delegenin oy kullandığı seçim sonucunda Türk Hava Kurumu’nun yeni başkanı Vacit Öktem oldu. Öktem 267, Atılgan 114, Güçer 48 oy aldı. Oylamada 3 boş ve bir de geçersiz oy kullanıldı.

Öktem, THK tarihinde ilk defa şube başkanlarından birisinin başkanlığa seçildiğini belirterek, "Bundan böyle bu kurumda şube başkanlarının sözü geçecek. Hiçbir şekilde para dilenir durumda olamayacaksınız. Hiçbir şekilde kurumda aşağılanmayacaksınız, direkt kurumun başkanı ile muhatap olacaksınız. Ama işiniz bir hayli zor. Sizlerin yardımıyla hep beraber elimizi taşın altına koyarak, zorlukları atlatacağına inanıyorum. Bundan sonra sadece geleceğe bakacağız. Kurumu ’bir an önce bu itibar kaybından nasıl ayağa kaldırırız’ ona bakacağız" dedi.

Öte yandan, THK eski Başkanı Osman Yıldırım, Ekim ayında yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı ve daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.