Türk Hava Yolları (THY) ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinde faaliyete geçirilen “Uçak İle Seyahat Eden Her Bebek Yolcu İçin Bir Fidan” projesi kapsamında Nurdağı’nın Atmalı köyüne fidan dikimi yapıldı.

‘Türk Hava Yolları Her Bebek Yolcusu İçin Bir Fidan Dikiyor’ sloganıyla başlatılan proje kapsamında Atmalı köyüne 25 bin fidan dikildi. Sakçagözü 10 Kasım Ortaokulu ve ilkokulu öğrencileri de faaliyete geçirilen proje kapsamında kendilerine verilen fidanları toprakla buluşturdu. İlk defa fidan diken öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Pamuk şeker dağıtan palyaçolar ise şakacı hareketleriyle öğrencileri eğlendirdi. THY’de görevli personel Bekir Tan, etkinliğe katılan öğrencilere, tişört, okul çantası ve kalemi kendi elleriyle dağıttı.

Düzenlenen fidan dikim törenine Türk Hava Yolları Gaziantep Şube Müdürü Mehmet Yıldırım, Nurdağı Kaymakamı Seyfullah Ordueri, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile THY çalışanları katıldı.

İlk defa fidan diktiğini belirten Sakçagözü 10 Kasım İlkokulu öğrencisi Ömer Dilek, “Bugün ilk defa fidan diktim. Fidan diktiğim için çok heyecanlıyım. Sakçagözü 10 Kasım İlkokulu öğrencisi olarak bu etkinliğe katıldım. İlk defa fidan dikmenin mutluluğunu yaşadım. Etkinlikte 2 tane fidan dikerek bende destek oldum. Diğer arkadaşlarıma da fidan dikmeleri amacıyla yardımcı oldum” dedi.

Sakçagözü 10 Kasım Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Girgik ise, “İlk defa fidan diktim çok sevindim. Bende bugünkü fidan dikim töreninde 1 tane fidan diktim. Fidan diktiğim için kendimi çok iyi hissediyorum” diye konuştu.

2 tane fidan diktiğini belirten Sakçagözü 10 Kasım İlköğretim Okulu öğrenicisi Hüseyin Erol ise, “Bugün fidan dikerek çok güzel bir iş yaptığımı düşünüyorum. Fidan diktiğim için çok mutluyum. Bugün iki tane fidan diktim. Ağaç diktiğim için mutluyum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından fidan dikim töreni sona erdi.