Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya Kadın ve Çocuk İşleri Bakanlığına teknik ekipman desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya Kadın ve Çocuk İşleri Bakanlığına bilgisayar, yazıcı, projektör cihazı ve fotokopi makinesi gibi ürünlerden oluşan teknik ekipman desteğinde bulundu. 62 parça ekipman Bakanlık binasında düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene Etiyopya Çocuk İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Alemitu Omot, Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve Bakanlık bünyesinde yer alan eyalet birimlerinden yetkililer katıldı. Bakan Omot, ülkenin en yoksul bölgelerinde değerlendirilecek ekipmanların, kadın ve çocuklara hizmet veren kamu kuruluşlarının kapasitelerini artırmaya yardımcı olacağını söyledi. Omot, "Kadınlar ve çocuklar toplumun en çok zarar gören kesimleri. Bizler ülkedeki kadınlarımızın ve çocuklarımızın hayat koşullarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz" dedi.

Her toplumun geleceğinin kadın ve çocuklara bağlı olduğunu dile getiren TİKA Addis Ababa Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan, Etiyopya ile Türkiye arasındaki benzerliklere vurgu yaparak iki ülkenin de aile kavramına büyük önem atfettiğini söyledi. Erdoğan ayrıca iki ülkenin de kadın ve çocuk alanında çalışmalar yapan Bakanlıkları bulunduğunu, gerçekleştirilen projenin ilerleyen dönemlerde uzman değişim programlarıyla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçisi Ulusoy ise iki ülke ilişkilerinin derinliğine değinerek, insani yardım ve kalkınma yardımları arasında bir denge tutturulmasının önemine vurgu yaptı.