Moldova’nın başkenti Kişinev’de faaliyet gösteren B.P. Haşdeu Kütüphanesi’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle hizmete açılan bilişim alanı ile kent sakinlerinin online bilgi kaynaklarına ve veri tabanlarına erişim imkanlarının genişletilmesi hedefleniyor.

Kişinev B.P. Haşdeu Kütüphanesi’nde TİKA’nın desteğiyle kurulan bilişim alanı, Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın eşi Margareta Timofti, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ve Türkiye’nin Kişinev Büyükelçisi’nin eşi Banu Kartal’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Konuşmasında kitap sevgisinin ve okuma alışkanlıklarının aşılanmasında ailelerin, okulların ve kütüphanelerin önemine değinen Timofti, bu alanda TİKA’nın sağlamış olduğu önemli katkılardan dolayı teşekkür etti.

Hem Moldova’da hem de TİKA’nın işbirliği içerisinde bulunduğu diğer ülkelerde eğitim ve kültür alanlarında yürütülen projelere özel bir öncelik verildiğini vurgulayan TİKA Başkan Yardımcısı Maskan ise, internet teknolojisinin sağladığı kolaylıklara rağmen basılı kaynakların ve kütüphanelerin önemini koruduğunu ifade etti.

Kişinev’deki en büyük halk kütüphanesi olan B.P. Haşdeu’dan yılda yaklaşık 220 bin öğrenci ve kent sakini faydalanıyor.