Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus’ta sürdürülebilir ekolojik kalkınma alanında faaliyet gösteren GDA Sidi Amor Ekolojik Kalkınma Derneği işbirliğinde seramik işleme atölyesi ve mesleki eğitim merkezi kurdu.

TİKA, Tunus’ta sürdürülebilir ekolojik kalkınma alanında GDA Sidi Amor Derneği ile işbirliği yaparak, Tunus’un başkentinde donanımlı bir seramik atölyesi ve mesleki eğitim merkezi kurdu. 70 metrekare alan üzerine tamamen ekolojik yapı malzemeleri kullanılarak inşa edilen atölyenin teknik ekipmanları da TİKA tarafından temin edildi. TİKA, GDA Sidi Amor Derneği yetkilileri ve proje kapsamında istihdam edilecek işsiz gençlerin katıldığı açılış töreninde konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Tunus’ta mesleki formasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması yoluyla nitelikli istihdamın artırılmasına katkı sağlayacak bir projeyi daha TİKA olarak tamamlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sidi Amor Ekolojik Kalkınma Derneği yetkilisi Muhammed Ben Salah Bakkuş ise, seramik sanatı ve üretiminin Tunus için önemli olduğunu vurgulayarak, TİKA tarafından kurulan seramik işleme atölyesi ve mesleki eğitim merkezi ile 15 kişilik gruplara periyodik mesleki eğitimler vereceğini belirtti.

Tunus’ta 2012 yılında idari ve sivil altyapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje, Tunus’ta nitelikli istihdamın küçük ölçekli üretim atölyeleri kurulması yolu ile desteklenmesini ve mesleki formasyon merkezlerinin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.