KONYA (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "28 Şubat günlerinden, bugün yasakların kalktığı, devletimizin İmam Hatip okulu yaptığı bir döneme geldik. Bugünlerin yaşanmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Öksüz, MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen TİMAV 10. Olağan Genel Kurulu'nda, TİMAV'ın 1994'te İmam Hatip okullarından mezun olan bir grup tarafından kurulduğunu anımsattı.

TİMAV'ın insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlamak için inançlar önündeki engellerin kaldırılmasına vesile olacak çalışmalar yaptığını ifade eden Öksüz, İmam Hatipli olmanın, bu okulun mezunu olmaktan daha fazla anlam taşıdığını belirtti.

Öksüz, dinini, diyanetini öğretim sürecinde öğrenmiş gençliğin varlığını önemsediklerini vurgulayarak, "(Türkiye'de İmam Hatiplilik gerçekten abartılıyor mu?) diye kamuoyu araştırmaları yaptık. Özellikle İmam Hatipli olmayanlar üzerinde yaptığımız, 'İmam Hatiplilik Algısı' araştırması, bu okulların ne kadar gerekli olduğunu ve İmam Hatipli olmayanların bile yüzde 70-80'ler oranında bu okulların gerekliliğini ortaya koydu. Tablo ortadayken bazıları ise bu okulların abartıldığını düşünüyor" diye konuştu.

Öğrencilere yönelik burs ve barınma hizmetlerinden ziyade Türkiye'nin entelektüel birikimine katkı sağlayacak öğrenci faaliyetleri hedeflediklerini aktaran Öksüz, TİMAV'ın 3 yıl önce kurduğu İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi ile üniversite öğrencilerine hizmet verdiklerini dile getirdi.

- "28 Şubat süreci İmam Hatip okullarının önünü kesti"

Öksüz, 28 Şubat sürecinde İmam Hatip okulu öğrenci ve mezunlarının büyük zorluklar yaşadığını, bu okulların değerinin son yıllarda anlaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"28 Şubat döneminde yaşanan zorlukları, sıkıntıları tekrar tekrar anlatmanın bir anlamı yok. Fakat bunları da unutmamamız gerekir. Rehavete kapılmamalı, tembelliğe düşmemeliyiz. O dönemde İmam Hatiplerden uzaklaşılıyordu. 28 Şubat süreci, İmam Hatip okullarının önünü kesti. 28 Şubat günlerinden, bugün yasakların kalktığı, devletimizin İmam Hatip okulu yaptığı bir döneme geldik. Bugünlerin yaşanmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum." 

- "İmam Hatipliler 17-25 Aralık operasyonlarında yer almadı"

Türkiye'de son yıllarda sükuneti ve huzuru bozmaya yönelik çeşitli girişimler olduğuna dikkati çeken Öksüz, "Gezi olaylarında, devlete ve millete kastedilmişti. Bu olaylara İmam Hatipliler katılmamıştır. İmam Hatipliler; milletin malına ve canına kastetmez. 17-25 Aralık operasyonlarında da omuz omuza saf tuttuğumuz insanların nasıl kötü hesaplar içerisinde olduğunu gördük. Şükrediyoruz ki İmam Hatipliler yine bu olayların içerisinde yer almadı" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Ecevit Öksüz, yeniden başkanlığa seçildi.