KONYA (AA) - İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) 2015-2016 eğitim-öğretim sezonu 2. dönem seminerleri, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile başlıyor.

Seminerlerde T.C. uyruklu öğrencilerin yanısıra yurtdışından gelen ve eğitim-öğretim gören uluslararası öğrenciler de eğitim alacak. Lisans ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için 7 farklı branşta açılan seminerler için başvuruların başladığı bildirildi.

TİMAV Genel Başkan Vekili Muhiddin Okumuşlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, TİMAV'ın, Selçuklu Belediyesinin destekleriyle yeniden ve birlikte okumak için ilim ve hikmet arayanları, İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi'nde bir araya getirme heyecanıyla yola çıktığını ifade etti.

Genç ve taze dimağlarda heyecanı, aşkı, ilme ve irfana karşı oluşan istek ve arzuyu doğru değerlendirerek, milli ve manevi değerlere hakim ve saygılı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Okumuşlar, "Ahlakla bütünleşmiş bir ilim ve irfan geleneğini önemsiyoruz. İnsana yatırım yapmak, geleceği üretmek ve yönetmek demektir. Kendi geleceğimizi inşa ederken donanımlı ve şahsiyetli fertler yetiştirmeyi bir görev addediyoruz" dedi.

Bundan 5 yıl önce 70 öğrenci ile başlayan İLHAM seminer programlarının, geçtiğimiz yıl itibarıyla 250 öğrenciye hizmet vermeye başladığını ifade eden Okumuşlar, bu yıl da Selçuklu Belediyesinin destekleriyle 500 civarında öğrencinin İLHAM kapsamında eğitim göreceğini dile getirdi.

Selçuklu Belediyesinin destekleriyle öğrenci sayısını artırdıklarını ifade eden Okumuşlar, şunları kaydetti:

"Ayrıca bu yıl, yine Selçuklu Belediyesinin destekleriyle pazar günleri toplu seminerler tertip ederek alanında yetkin ve etkin isimleri Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi'nde misafir etmeyi planlıyoruz. Yüz binin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapan şehrimizde, öğrencilerimizin zihin ve gönül dünyalarını inşa etmek görevini üzerimizde hissederek, ürettiğimiz hizmeti el birliğiyle büyütmeye devam edeceğiz. İLHAM, güçlü eğitimci kadrosu ile gençlerimizi, dünü ve bugünü sahip olduğumuz köklü medeniyet perspektimizden yorumlayabilen, yarını inşa görevini omuzlarındaki tarihi bir görev olarak benimsemiş olarak yetiştirmek için var gücüyle çalışıyor. 8 hafta boyunca devam edecek İLHAM seminerlerine düzenli olarak katılan öğrenciler yıl sonunda sertifika almaya hak kazanacaklar."