KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, "Küçük bir oyuncak, büyük bir mutluluk" kampanyası ile ihtiyaç sahibi çocuklar için 10 bini aşkın oyuncak topladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Minyonlar" adlı müzikal çocuk tiyatrosu oyununu izlemeye gelen çocuklardan yanlarında birer oyuncak getirmeleri istendi.

Kadir Has Kültür Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyunu izlemeye gelen çocuklar, "Küçük bir oyuncak, büyük bir mutluluk" adı altında gerçekleştirilen kampanyaya büyük ilgi gösterdi.

Çocuklar, beklenenden daha fazla oyuncaklarıyla kampanyaya katılınca iki seans halinde sahnelenen oyun öncesi 10 binin üstünde oyuncak toplandı.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tasnif edilen oyuncaklar yoksul ve korunmaya muhtaç çocuklar ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtılacak.

Oyuncaklarını ihtiyaç sahibi çocuklar için getirerek sosyal sorumluluk alışkanlığını küçük yaşta kazanan çocuklara tiyatro öncesi illüzyon gösterisi de yapıldı.

Salonu aileleriyle birlikte tamamen dolduran çocuklar, illüzyon gösterisinin ardından müzikal çocuk tiyatrosunu ilgiyle izledi.