TOKAT (AA) - "Ebola" virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında Tokat Havalimanında tatbikat yapıldı.

Senaryo gereği, İstanbul'dan 102 yolcu ve 4 mürettebatla Tokat'a hareket eden özel bir şirkete ait uçaktaki yolculardan biri, halsizlik, baş ağrısı, kusma, bulantı ve yüksek ateş şikayetiyle kabin görevlisine başvurdu.

Pilotlar, hava trafik kontrol ünitesiyle irtibata geçerek yolcuda "Ebola" virüsünden şüphelenildiğini bildirdi. Ünitedeki görevliler, durumu telsizden acil koduyla tüm birimlere iletti.  Bunun üzerine, Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Tokat Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlileri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Tokat ve Turhal belediyelerine bağlı itfaiyeciler, havalimanında hazır bekletildi.

Terminal binasındaki yolcular ile uğurlama-karşılama için bekleyenler, tahliye edilerek garaj binasındaki yemekhaneye alındı. Jandarma ve polis ekipleri, havalimanı çevresinde önlem aldı.

Uçak piste indikten sonra sağlık ekipleri, kabine girerek virüsün bulaşma riskine karşı hasta yolcuya eldiven, sıvı geçirmez önlük ve tulum, koruyucu gözlük, maske ve su geçirmez ayak koruyucu giydirdi. Sedye yardımıyla uçaktan indirilen hasta, ambulansla Tokat Devlet Hastanesine kaldırıldı. AFAD ekipleri de özel kıyafet giyerek uçakta kontrol yaptı. 

Tokat Havalimanı Müdürü Levent Aydoğan, tatbikatın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ebola virüsüyle alakalı Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü tarafından havalimanımızda tatbikat yapıldı. Hasta, başarılı şekilde uçaktan alınarak hastaneye güvenli şekilde intikal ettirildi" dedi.

Aydoğan, yolcuların tatbikattan bilgilerinin olduğunu kaydetti.