KONYA (AA) -  Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Mevlana'yı ziyarete gelen misafirlerin, Hazreti Mevlana'nın verdiği güzel mesajları önce benliklerine sonra da geldikleri yere taşımaları gerektiğini söyledi.

Pakdil, Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri etkinliğine katılmak üzere geldiği Konya'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzur kenti Selçuklu başkenti Konya'ya gelmek için pek çok sebebin olduğunu belirtti.

Hazreti Mevlana'nın "Ne olursan ol, yine gel" dediğini anımsatan Pakdil, çağırdığı adresin, ebedi ve ezeli kurtuluş olduğunu dile getirdi.

Konya'da bu maneviyatın olmasını "ilahi bir lütuf" olarak değerlendiren Pakdil, şunları kaydetti:

"Konyalıların böyle bir zenginlik içerisinde yaşadıkları için hepimizin yaptığı gibi Allah'a şükretmeleri gerekiyor. Ziyarete gelen misafirler Hazreti Mevlana'nın verdiği güzel mesajları önce benliklerine sonra da geldikleri yere taşımaları lazım. Eğer kendi özümüzü keşfedip, kendi benliğimize dönmeyi başarırsak, dünya milletler ailesi içerisinde inanıyorum ki Türk milleti yine ön saflarda yerini alacaktır. Şu ana kadar çıkarmış olduğumuz yasalar da bizler hep bu kaideyi ön planda tuttuk. Dünyanın huzur bulması için, kadim medeniyetimizi ihya ve icra etmek mecburiyetindeyiz. Onun için Konya'da dolaşırken bu medeniyetimizin izlerini görmekten büyük mutluluk duydum."